25 mei 1965

HCAW won niet zonder moeite van een bijzonder „slagvaardig" CTC

In een goede en vaak ook spectaculaire wedstrijd heeft HCAW afgelopen zaterdag met 5—3 weten te winnen van de Haagse tegenstander CTC. Er was aardig wat publiek, dat tenvolle heeft kunnen genieten van de spanning die deze wedstrijd bracht, tot de laatste inning toe. Wat heel in het bijzonder opviel was de goede slagtechniek van de Hagenaars, die bepaald niet geïmponeerd bleken door namen als Rob Hoffmann en Roel Kloeten. Integendeel, zij gaven dusdanig partij, dat HCAW alle zeilen bij moest zetten om niet onder de voet te worden gelopen.

Spelers en supporters van de HCAW zullen ongetwijfeld opgelucht zijn geweest, toen de laatste slagman van CTC het veld moest ruimen. Menige honkslag kwam daarvoor in het Bussumse veld neer, maar HCAW bood de tegenstanders weinig kansen. Roel Kloeten zowel Ben van Luitgaren kwamen in de tweede inning op de honken en laatstgenoemde wist Roel door een mooie honkslag verder te helpen. Beiden wisten te scoren, mede door een prima honkslag van Piet Luteyn en enkele doorgeschoten ballen.

Profiterend van een fout kwam Rob Back op het eerste honk en toen catcher Ruud Moninx een opofferingsslag weggaf, zorgde hij daarmede voor een nieuw punt, waardoor HCAW op 3—0 kwam. Toen kwam CTC werkelijk goed los, dank zij het voortreffelijke slagwerk. Rob Hoffman op de plaat moest zich daardoor volledig geven en ondanks het feit dat hij zulks deed, wisten de Hagenaars toch twee voortreffelijke punten te scoren, daarmede de achterstand tot 3—2 terugbrengend. Het aangooien tijdens deze derde inning was zeer goed en uiterst aantrekkelijk. Intussen liet HCAW het er niet bij zitten en in de vierde inning zorgden Piet Luteyn en Rob Back andermaal voor twee punten, waardoor de stand op 5—2 werd gebracht. In de zevende inning wisten de Hagenaars nogmaals te scoren, nadat een inning tevoren Roel Kloeten de plaats had ingenomen van Rob Hoffmann. Het optreden van de verrevelder Ben van Luitgaren op het derde honk was een openbaring.

Ondanks de gemaakte fouten, aan beide zijden, was er sprake van een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij de Hagenaars een zeer goede indruk hebben achtergelaten. HCAW kan tevreden zijn met de winst, maar er zal nog heel wat moeten gebeuren in deze competitie wil HCAW een dominerende rol blijven spelen. Zeker is ook, dat de Hagenaars met hun slagvaardige slagtechniek, nog menige tegenstander zullen weten te verrassen.

Intussen heeft koploper HHC zich tevreden moeten stellen met een gelijk spel tegen Sportclub Haarlem, zodat het aan spanning niet zal ontbreken. HCAW komt zondag uit tegen HCTIW in Amsterdam.