18 mei 1965

Onfortuinlijke nederlaag van de H.C.A.W. in Haarlem tegen H.H.C.

Het eerste negental van de Bussumse Honkbalclub Allen Weerbaar heeft zaterdag in Haarlem met 10—2 verloren van HHC. Een uitslag die zou doen vermoeden, dat de Bussumers geen been aan de grond hebben gekregen. De realiteit is anders. HHC was nauwelijks sterker, maar het had het ,,geluk", dat de beslissingen van de scheidsrechter dikwijls aanvechtbaar waren. En die beslissingen vielen dan steeds in het nadeel van de HCAW-ploeg uit.

In de vierde inning kwam HCAW zelfs met 2—0 voor te staan. Piet Back plaatste een goede honkslag en kon het eerste honk bereiken. Direct daarna stal hij het tweede honk. De volgende slagman kreeg een keiharde bal tegen het been en hield er een vrije loop aan over. Inmiddels had Piet Back het derde honk gestolen. Rob Hoffmann, vervolgens aan slag, stond voor de moeilijke taak punten te verzamelen. Hij deed dat met een felle tweehonkslag. Piet Back en Ade Fijth konden scoren.

In de vijfde inning kwamen de ongelukken. Vooral de honkscheidsrechter nam vreemde beslissingen. Steve Gunther, die een uitstekende partij speelde, werd op het eerste honk ,,in" gegeven, maar op aandringen van de eerste honkman van de gastheren werd de beslissing herroepen en werd „uit" gegeven. Onmiddellijk daarna moest een Bussums slagman een noodsprong maken om een verkeerde worp uit de weg te gaan. ,,Wijd" gaf de scheidsrechter. Na ruggespraak met de werper werd het „slag". Dit was voldoende om HCAW uit balans te brengen. Er werden in het veld fouten gemaakt en de nederlaag werd een feit.

Roel Kloeten verving Rob Hoffmann op de werpheuvel. Hij deed zijn werk uitstekend. Men hoopt spoedig Rob weer als werper te kunnen opstellen, waardoor Roel zijn vertrouwde derde honk opnieuw zal kunnen innemen.

Zaterdag a..s. om vier uur speelt HCAW thuis tegen CTC uit Den Haag.

Het tweede team behaalde zijn eerste overwinning en wel op ADO II. Het werd 15—5.