4 mei 1965

H.C.A.W. begint met 3-0 zege op Rooswijk

Het was zaterdag weer goed toeven in „De Kuil" waar Honkbalclub Allen Weerbaar haar eerste competitie-wedstrijd speelde en met 3—0 aan het langste eind trok. — De eerste klap is een daalder waard, is het bekende spreekwoord en deze daalder is dan voor HCAW. Wel is gebleken, dat deze competitie beslist niet gemakkelijk zal worden, daar de tegenstand bijzonder fel zal zijn. Dit bleek wel, daar het eerste punt pas in de vijfde inning tot stand kwam. Het werd gescoord door Ben van Luitgaren, die zelf een mooie honkslag produceerde en door een goede stootslag op het derde honk verscheen. Hierna maakte de achtervanger van Rooswijk een grote fout door over het derde honk te gooien, waardoor de snelle Ben van Luitgaren kon scoren.

Het tweede punt kwam in de 6e inning op naam van korte stop Steve Gunter, die voordien enige mooie staaltjes veldwerk ten beste had gegeven. Een bijzonder snelle knaap met een zeer goede controle, hetgeen in het gehele binnenveld ten goede komt.

Het derde punt werd in de achtste inning binnengebracht door werper Roelof Kloeten. Ook in deze eerste competitie-wedstrijd moest HCAW het stellen zonder zijn talentvolle werper Rob Hoffmann. Roelof Kloeten verving hem weer op uitstekende wijze en komt er zelfs steeds beter in, maar het zou voor HCAW toch wel bijzonder sneu zijn, indien men enige tijd de steun van Rob zou moeten missen. Na de vele voorafgaande vriendschappelijke wedstrijden speelt de ploeg nu met het zo nodige zelfvertrouwen en met de nodige rust. De krachtige steun van Rob kan het spelpeil alleen nog maar omhoog brengen.

Ook nu kwam weer tot uitdrukking, dat de slagprestaties nog niet geweldig zijn te noemen. De competitie is echter nog zeer jong en als de coachtrainer kans ziet om de slagprestaties op een hoger peil te brengen, dan kunnen de vele HCAW-fans nog plezier gaan beleven. Het binnenveld speelt goed en het buitenveld verleent de nodige steun. Wat wel opviel in deze eerste wedstrijd, was het grote enthousiasme, waarmee werd gespeeld. Al met al was dit eerste treffen van goed gehalte en het opent de beste perspectieven voor de toekomst.

Zondag gaat HCAW een zware strijd tegemoet. Men gaat dan op bezoek bij Sportclub „Haarlem" te Haarlem.