1 april 1965

H.C.A.W. wil trachten hoofdklasse te halen

Zaterdag begint honkbalseizoen

Vriendschappelijke wedstrijden in maand april

De Honkbalclub Allen Weerbaar gaat zaterdag het nieuwe seizoen beginnen met het spelen van een vriendschappelijke wedstrijd in De Kuil tegen hoofdklasser V.V.G.A. uit Amsterdam. Dit honkbalduel begint om vier uur. De strijd tussen beide ploegen gaat om de W. Hoffmann-bokaal. Het wordt een jaarlijkse wedstrijd en de bokaal moet driemaal achtereen of vijfmaal in totaal worden gewonnen om definitief m het bezit van een vereniging te komen. De wedstrijden worden gespeeld ter nagedachtenis van de heer W. Hoffmann sr., de ex-vice-voorzitter van H.C.A.W. die enige tijd geleden plotseling is overleden.

Het tweede team van H.C.A.W. speelt zaterdagmiddag om twee uur in De Kuil tegen V.V.G.A. II. Een week later (op 10 april) wordt een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld door het eerste team tegen Sparta uit Rotterdam met cracks als Arindell, Hudson John en Richardson. Voor beide honkbalduels verwacht men in De Kuil grote publieke belangstelling.

Huren omhoog

De prijsstijgingen werken ook door in de honkbalsector De kosten voor HCAW zijn sterk gestegen, o.m. door een drastische verhoging van de terreinhuur. Ver-geleken met 1964 bedraagt de verhoging 65 procent; vergeleken met 1963 zelfs driehonderd procent. Het is dus ook begrijpelijk, dat het bestuur van H.C.A.W. al het mogelijke zal moeten doen om de touwtjes aan elkaar te knopen. De leiding van de vereniging verdient overigens lof voor de wijze waarop men het probleem van de noodzakelijke meerdere inkomsten heeft opgelost. De toegangsprijs voor de wedstrijden is namelijk voor de jeugd onveranderd gebleven omdat men de jongeren in Bussum alle kans wil geven goed honkbal te zien. Dat hier tegenover staat, dat de toegangsprijs voor volwassenen is verhoogd tot één gulden, zal voor honkbal-liefhebbers nauwelijks bezwaarlijk kunnen zijn.

Competitieprogramma

H.C.A.W. heeft grote plannen. Onder het motto „Geen woorden maar daden" gaat men de competitie tegemoet met de vaste wil om in sportieve strijd de hoofdklasse te bereiken. Die competitie begint op 1 mei met de ontmoeting H.C.A.W.— Rooswijk. Andere tegenstanders van het Bussumse team zijn S.C. Haarlem, H.H.C., C.T.C., T.I.W. Er wordt anderhalve competitie gespeeld.