5 januari 1965

De heer I. v.d. Schouw neemt afscheid als voorzitter van H.C.A.W.

Na tien jaar lang voorzitter te zijn geweest van de honbalclub Allen Weerbaar neemt de heer I. van der Schouw op de komende jaarvergadering afscheid. Er is nog geen opvolger gevonden. Twee jaar geleden had de heer Van der Schouw al het voornemen zijn bestuurstaak neer te 1eggen en nu is het er dan van gekomen.

Als doelman speelde hij vele jaren voor het Schiedamse Hermes DVS en de Voorburgse zaterdagmiddagclub Duinoord waarvan hij nu lid van verdienste is. Op 45-jarige leeftijd maakte hij door zijn oudste zoon kennis met het honkbal. Het regelmatig bezoeken van de wedstrijden in Bussum leidde tot het lidmaatschap van HCAW. Twee jaar heeft de heer Van Schouw actief meegespeeld. Trots is hij op zijn enige home run die hij sloeg.

„Vier wijd" was voor hem indertijd een goede prestatie die hem in staat stelde op zijn gemak op het eerste honk te komen. In de bewuste wedstrijd sloeg hij zijn slag waardoor hij het gehele veld rond moest. Lang duurde het voor hij op adem kwam. Later werd de heer v. d. Schouw voorzitter. Hij vervulde deze functie tien jaar. In die tien jaar veranderde er veel. Het honkbalstadion kwam er tot zijn grote voldoening, de vereniging ging steeds meer vooruit. Er zijn nu 150 spelende leden. HCAW kan in de eerste klasse goed meekomen en de heer Van der Schouw voorspelt dat „zijn" club het nog tot de hoofdklasse zal brengen.