4 augustus 1964

H.C.A.W. behaalde regelmatige zege op degradatie-kandidaat A.D.O.

Het Bussumse HCAW heeft in een vrij tamme wedstrijd een regelmatige 7—2 zege behaald op het Haagse ADO. Hierdoor is de mogelijkheid van degradatie van ADO weer groter geworden want met nog 4 wedstrijden te spelen staan de Hagenaars 3 punten achter op het Amsterdamse Volewijckers dat zelf, zij het onder protest, met 18—3 van ABC verloor. Ook UVV wist geen winst te boeken en ging met 5—1 tegen HCK ten onder.

Aangezien HCK nog twee wedstrijden moet spelen, waarvan één a.s. zaterdag tegen HCAW en in puntenverlies gelijk staat met ABC. wordt deze wedstrijd voor de Haarlemmers zeer belangrijk. Op eigen terrein wonnen zij de eerste wedstrijd van HCAW met 2—1 terwijl zij in Bussum met 3—2 zegevierden. HCAW is er op gebrand om het derde treffen in haar voordeel te beslissen en dus kan in Haarlem de beslissing vallen wie er kampioen wordt. Mocht het HCAW gelukken om HCK van de overwinning af te houden, dan zou dit tevens betekenen dat de Haarlemmers voor het kampioenschap zijn uitgeschakeld want we mogen aannemen dat het Amsterdamse ABC in haar laatste wedstrijd tegen ADO geen fout zal ma-ken.

Omtrent het verloop van de wedstrijd het volgende. In de tweede inning scoorde Roelof Kloeten op een twee-honkslag van Ruud Monincx, welke voorsprong in de vierde slagbeurt verloren ging toen ADO twee man over de thuisplaat kreeg door fouten in het HCAW-veld Een goed dubbelspel belette de Hagenaars de voorsprong te vergroten. In de vijfde slagbeurt maakte HCAW de stand gelijk toen Rob Ruizendaal binnen kwam op een twee-honkslag van Piet Back. ADO kwam er daarna niet meer aan te pas. In de zesde inning maakte Piet Luteijn er 3—2 van door alle honken te stelen, inclusief de thuisplaat, nadat hij een vrije loop (4-wijd) naar het eerste honk had gekregen. Geholpen door fouten in de ADO-gelederen werd de stand in de zevende inning opgevoerd tot 5—2 door punten van Rob Ruizendaal en Piet Back hetgeen Ben v. d. Luitgaren en Ruud Monincx in de achtste slagbeurt herhaalden. Eind-stand dus 7—2.

Het score-verloop was aldus:
ADO 0-0-0-2-0-0-0-0-0 = 2
HCAW 0-1-0-0-1-1-2-2 = 7
Werpresultaten:
ADO (Salemink 6 1/2 inning) 5-3-5 l veldfout
(v. Manen 1 1/2 inning) 2-0-1 2 veldfouten
HCAW (Rob Hoffmann) 9-0-2 6 veldfouten

Stand in de eerste klasse B
ABC..... 14—24
HCK..... 13—22
HCAW .... 13—15
UVV..... 13— 8
Volewijckers...12— 5
ADO..... 11— 2

HCAW 2, sterk verzwakt door de vele vakantiegangers moest ervaren dat Quick hiermede geen enkel medelijden toonde en met 21—0 wraak nam voor de nederlaag indertijd in Bussum geleden. Nóg heeft HCAW 2 onbedreigd de leiding maar toch zal de ploeg, wil zij het kampioenschap behalen, beter op haar tellen moeten passen.