23 juni 1964

Honkbalclub Allen Weerbaar leed nederlaag in Utrecht

De Honkbalclub Allen Weerbaar heeft in de laatste slagbeurt in de strijd tegen U.V.V. door een fout haar meerdere moeten erkennen in de Utrechtenaren. Een honkslag van pinch-hitter Jan Kare, gevolgd door een verkeerde aangooi deed deze slagman de thuisplaat passeren en daarmee, was de nederlaag een feit.

Slechts twee keer wisten de UVV-ers het eerste honk te bereiken en dit was te danken aan twee maal 4-wijd van Rob Hoffmann. Voor het overige gingen zij uit voor 3-slag of door feilloos veldwerk. Het was daarom bijzonder teleurstellend dat de enige honkslag en de enige fout voor HCAW de nederlaag betekende.

De Bussumers zijn dicht bij de overwinning geweest. Tot driemaal toe werd het derde honk bezet, maar tot scoren wisten de HCAW-ers niet te komen.

Het is een uitstekende wedstrijd geweest. UW is door de Amerikanen van Soesterberg bijzonder versterkt en kan niet meer worden vergeleken met de ploeg van enkele weken geleden. Menige tegenstander zal in Utrecht nog een teleurstelling moeten ondervinden.

HCAW is in de 3e, 4e en 6e slagbeurt heel dicht bij een punt geweest doch faalde in het afmaken. Door deze uitslag heeft HCAW het contact met de kopgroep verloren. Dit is jammer, temeer daar A.B.C. het ongeslagen H.C.K. de eerste nederlaag toebracht. De wedstrijd A.D.O.—De Volewijckers, welke van groot belang was voor de bezetting van de laatste plaats ging niet door.

Score-verloop:
HCAW: 0—0—0—0—0—0—0—0—0—0 = 0;
UVV; 0—0—0—0—0—0—0—0—1 = 1.
Werpresultaten: HCAW (Rob Hoffmann): 15-2-1, 1 veldfout; UVV (Meredith): 12-3-3, 4 veldfouten.
Stand in afdeling 1 B: HCK 8-14; ABC 8-13; HCAW 8-9; UVV 8-6; ADO: 7-2; De Volewijckers 7-2.