30 juni 1964

Eerste klap van H.C.A.W. twee punten en een daalder waard

Met dezelfde cijfers, waarmede de Honkbalclub Allen Weerbaar vorige week in Utrecht van UVV verloor, heeft het team nu in Den Haag van ADO gewonnen. Kwam tegen UVV het verlies zéér onverwacht in de allerlaatste slagbeurt tot stand, zondag werd tegen ADO de allereerste slagbeurt gebruikt om het enige punt te scoren.

De werpers waren de slagploegen volkomen de baas en het veld van de Hagenaars maakte geen fouten. Ook de Bussumers lieten zich niet tot kostbare fouten verleiden en zo werd de wedstrijd in een vlot tempo gestreden.

Even leek het erop, dat de Hagenaars in de laatste slagbeurt nog naast de Bussumers zouden komen, maar Rob gaf in samenwerking met Ruud Monincx en zijn overige velders geen kans weg. Zo eindigde dit treffen in een zwaar bevochten 1—0 overwinning voor HCAW, die hiermede het puntentotaal bracht op 11 uit 9 ontmoetingen.

Wedstrijdverloop

Piet Back als openingshitter ging voor 4-wijd op de kussens en zijn enorme snelheid gaf hem de kans het tweede honk te stelen. Toen Roel Boodt hem met een fraaie opofferingsstootslag op het derde honk bracht en zelf nog op het eerste kwam, leek het erop, dat de punten als rijpe vruchten over de thuisplaat zouden rollen. Rob Hoffmann kreeg echter drieslag en de situatie op de honken was hetzelfde gebleven, maar nu met één man uit.

Alle hoop was nu gevestigd op Roelof Kloeten, die reeds zovele malen in het verleden de eerste punten binnensloeg en inderdaad volgde er een enorme klap, welke echter op fraaie wijze werd gevangen in het vrije veld. Voor Piet Back en Roel Boodt was dit echter genoeg om een honk verder te komen en Piet Back scoorde. Ben v. d. Luitgaren ging voor 3 slag aan de kant en naar later bleek hadden we daarmee het vuurwerk gehad. De Hagenaars konden ook al niet imponeren. Slechts in de derde, zevende en negende inning wisten zij door te dringen tot het tweede honk. HCAW bereikte in de vierde en zesde slagbeurt nog het derde honk, maar gescoord werd er niet meer. Over het algemeen was het een goede wedstrijd van de werpers, die uitstekend gesteund werden door hun velders, maar waarin de slagploegen verre beneden de maat bleven.

Éénmaal op de honken waren de Bussumers gevaarlijker en op grond daarvan is deze bescheiden zege wel verdiend.

Scoreverloop:
HCAW l—0—0—0—0—0—0—0—0 = l
ADO 0—0—0—0—0—0—0—0—0 = 0
Werpresultaten:
HCAW (Rob Hoffmann) 9-1-3, 2 veldfouten; ADO, (G. Salemink) 12-4-0, 0 veldfouten.
Overige uitslagen in klasse 1 B:
Volewijckers—ABC 0—9
HCK—UVV 5—4
(in de gelijkmakende negende slagbeurt was hier de stand nog 4—1 in het voordeel van UVV!).

De stand is nu:
HCK 9-16
ABC 9-15
HCAW 9-11
UW 9-6
ADO 8-2
Voiewijckers 8-2

HCAW II speelde in Hilversum tegen Donar gelijk (1—1) en is nog steeds ongeslagen.

HCAW III won van OSO met 7—4 en HCAW IV tenslotte verloor van SEC II met 6—2, na een voorsprong tot de laatste slagbeurt van 2—1.