donderdag, 11 mei 1972

ORWO-HCAW’s verzet brak in de verlenging

Softballcompetitie

De tweede wedstrijd van ORWO-HCAW gisteren gespeeld in de Bussumse honkbalvallei tegen het Haagse Celeritas is na veel spanning met 3-1 door de gasten gewonnen. Er was echter een verlenging noodzakelijk, want na zeven innings was de stand 1-1 gelijk. In de laatste slagbeurt hadden de Bussumse dames de zege nog kunnen pakken, maar zij lieten deze kans liggen. In de achtste inning scoorden de Haagse dames twee punten, waarop ORWO-HCAW geen antwoord meer vond.

Van meet af aan was het een aantrekkelijke partij, waarin beide teams elkaar nauwelijks iets toegaven. In de derde slagbeurt kwam ORWO-HCAW aan de leiding. Magda Boel was door vier wijd op de honken gekomen, stal vervolgens het tweede en derde honk en kon tenslotte op een wilde worp van pitcher M. Spaargaren de thuisplaat bereiken (1-0). In de vierde inning kwam M. Spaargaren door een fout op het tweede honk en werd op een fraaie stootslag van H. Glerum over de thuisplaat gevoerd (1-1). Tot en met de zevende inning kwamen er geen punten.

ORWO-HCAW was het dichtst bij de eindzege. In de laatste slagbeurt opende Els van Diemen met een twee-honkslag, bereikte zelfs het derde honk, maar Irene Vredenbregt.

Ada Majoor en Magda Boel werden achtereenvolgens uitgevangen. In de achtste beurt scoorde Celeritas twee punten, door de dames Vermeulen en Kouvenhoven (l—3).
De Werpresultaten waren voor Celeritas: M. Spaargaren 6-6-5 en voor Riny Remmers 7-5-3. Beide velden maakten evenveel fouten: twee.

Het eerste team van Actif heeft twee overwinningen geboekt. In de eerste wedstrijd werd het tweede team, dat in dezelfde afdeling is ingedeeld met 16—7 verslagen. Annemiek Hartog en Janny Toom kwamen met de werpresultaten 8-5-7 uit de bus. Jeanette Klarenbeek in het tweede team liet 3-3-16 noteren. In beide velden werden zes fouten gemaakt.

De tweede ontmoeting van Actif l tegen UVV 2 in Utrecht, werd met grote cijfers van UVV 2 gewonnen. Het werd 18-1. Janny Toom leverde elfmaal drieslag, liet slechts éénmaal vier wijd noteren en moest twee honkslagen incasseren. Het veld maakte één fout.

Zuidvogels maakte korte metten met het tweede team van ORWO-HCAW. Het werd 25—6 voor de Huizer dames. De Bussumse dames hadden de eerste partij in Bilthoven tegen FAK 2 met 9—4 verloren en wachten nog op de eerste winst.

Het eerste softballteam van Actif heeft gisteren deelgenomen aan een softballtoernooi, dat georganiseerd was door de Pino's in het kader van de Velser Sportweek. 't Toernooi had een internationaal tintje door de deelneming van Chemie uit Praag. De Hilversumse dames bereikten de finale door hun poule te winnen. De Pino's werden met 4—0 geklopt en op het Praagse Chemie was de overwinning 8—5. In de eindstrijd ging het tegen hoofdklasser Onze Gezellen, dat Terrasvogels en de Spartaan had verslagen. Onze Gezellen won de finale van Actif met 10—4 en de Hilversumse dames bereikten daardoor een fraaie tweede plaats.