dinsdag, 12 augustus 1975

Sparta duidelijk te sterk voor tegenvallend ORWO/HCAW

Bussumers twee keer ten onder

BUSSUM. — Een Sparta-speler probeert in Bussum het tweede honk te spelen, maar ORWO-HCAW is attent de man wordt uitgevangen. Het baatte de Bussumers niet, want zij verloren tweemaal met flinke cijfers. (Foto: Fotostudio Vonk)
BUSSUM — Ook dit weekeinde is ORWO-HCAW er niet in geslaagd om landskampioen Sparta een keer te bedwingen. Na een 11—2 nederlaag, zaterdag in Rotterdam, werd de Bussumse formatie van coach Jan Schriek zondag in de erg warme en redelijk gevulde honkbalvallei met 13—2 aan de kant gezet.

De Bussumers begonnen in Rotterdam redelijk goed met al in de eerste slagbeurt een honkslag voor André Boddendijk (vrijdag juist vader geworden), maar toen was het ook vrij snel afgelopen. In de gelijkmakende slagbeurt kon het foutloos spelende Sparta al via Alfio Troeman en Hamilton Richardson 2—0 scoren. Dit via een fout van midvelder Hageman en een honkslag.

In de volgende inning scoorde Sparta via Hans Augustinus 3—0 nadat deze door een klap tegen het verre veld toch het derde honk had bereikt.

Sparta bleef vervolgens rustig zijn punten scoren en na een homerun van Alfio Troeman in de vijfde slagbeurt keken de Bussumars al tegen een achterstand van 6—0 aan. Pas in de zesde inning leek het vóór de Bussumers iets beter te worden, want Peter van de Ster en Ade Fijth konden allebei scoren op een inside homerun van 135 m van Fijth. Sparta werper Meijer die tot dat ogenblik de Sparta verdediging uitstekend had geleid werd toen door coach Herlemey vervangen door Fred Beckers die Orwo-HCAW het verdere scoren kon beletten. Sparta kon toen nog via een homerun van Richardson en honkslagen van Van de Berg, Augustinus, Beckers en van de Mark 11—0 scoren.

De meest ongelukkige speler van zaterdag was zonder meer de linksvelder van Orwo HCAW, Anco de Smet. Deze raakte bij een poging een ver geslagen bal van Augestinus te vangen, overigens een schitterende actie, zodanig geblesseerd aan zijn knie dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis moest. Hij zal volgend weekeinde dan ook waarschijnlijk nog niet van de partij kunnen zijn.

Ook zaterdag hadden de Bussumers niet veel kans tegen de Rotterdammers die al in de eerste slag een 3—0 voorsprong namen via een 3-honkslag van Daniels die even later zelf het vierde punt kon scoren. Pas in de derde slagbeurt konden de ORWO-HCAW mannen wat terug doen en konden Peter van de Ster en Wim Hageman via een fout van de korte stop van Sparta scoren. Sparta had toen echter al een voorsprong van zes punten via de honkslagen van de Sparta ploeg die aanvallend duidelijk weer de betere was. Bij de stand 6—O was werper Rene Boin vervangen door de jeugdige Roy Janssen die de moeilijke taak kreeg toebedeeld de Sparta ploeg in bedwang te houden. Maar ook deze wisseling mocht niet baten want Sparta bleef uitlopen om de wedstrijd te beëindigen met een 13—2 overwinning.

Dus geen succesvol weekeinde voor de Bussumers die in de resterende wedstrijden toch echt nog wel een paar winstpunten moeten zien te vergaren willen zij niet alsnog in degradatiegevaar komen te verkeren. Ook omdat de in de competitie lager staande clubs langzaam maar zeker omhoog beginnen te klimmen.

Werpcijfers: zaterdag: Fijth (HCAW) 3-5-11-2; Meyer (Sparta) 4—2—6—0 (5 1/3 inning); Beckers (Sparta) 3-2-5-0 (3 1/3 inning). zondag: v. Wesbremen (Sparta) 3-4-4-4; Boin (HCAW) 0-4-8-7 (3 1/3 inning); Janssen (HCAW) 34-63 (5 1/3 inning).