Van onze medewerker
woensdag, 27 juni 1990

Partij eindigt in 3-3

Quick en HCAW delen de punten

HILVERSUM — De honkballers van HCAW en Quick hebben gisteravond de buit gedeeld in hun competitiewedstrijd. In Amersfoort werd het uiteindelijk 3-3 na zes innings. De invallende duisternis was er toen de oorzaak van dat het duel werd afgebroken. De eindstand is echter geldig.

Quick was gisteren aan slag duidelijk wat sterker dan de Bussumse opponent. De Amersfoorters produceerden in totaal tien honkslagen op het werpen van Patrick van Doorn, zes meer dan de slagmensen van HCAW. De thuisploeg liet echter nogal wat mensen achter op de honken.

In de tweede slagbeurt scoorde Quick zijn drie runs. David Williams kwam na vier-wijd op het honk, een voorbeeld dat Early Belioso volgde na een fout van Van Doorn. Op een tik van Ricardo Bryson werd het 1-0. Laatstgenoemde stal het tweede honk. In dezelfde actie werd Belioso uitgemaakt op de thuisplaat. Bryson liet het tweede punt aantekenen, Serge Artsen het derde.

Een inning later trok HCAW de stand gelijk. Clive Mendez raakte de bal voor twee honken, waarna Mikio Aoki een homerun produceerde: 3-2. Quick stuurde vervolgens pitcher Anthony José de heuvel op, hetgeen geen succes was. Achtereenvolgens een honkslag (Ron van Zuilichem), vier-wijd (Roland de Groot) en geraakt werper (Nelson Orman) betekende reeds het einde van de reliever. Jurjan Koenen sloeg op een aangooi van Patrick van Heyningen Van Zuilichem binnen. HCAW werd in het verdere verloop niet gevaarlijk meer. Quick wél, maar punten leverde het overwicht niet op.

Werpcijfers: Van Doorn (HCAW): 2-5-10-1; Quick: 6-5-4-1. Overige uitslagen: Spartaan-Kinhem 4-15: Sparta-ADO 5-3.