maandag, 18 juni 1990

Bussumers blijven in staart hoofdklasse

PSV en HCAW delen de punten broederlijk

Van onze medewerker

In het HCAW-kamp wordt een homerun begroet. (Foto: ONBEKEND)
Zaterdag wist HCAW de Eindhovense pitcher wel te raken, maar bijna alle rake klappen waren vangballen, liefst vijftien stuks. Al in de eerste inning kwam PSV op voorsprong toen Bob Simonson, de man met de enorme spierballen, door Jan Willem Slijters werd binnengeslagen: 1-0. In de tweede slagbeurt werd het 2-0. Ger Janssen kwam na vier wijd op het honk, toen volgden er twee nullen, maar Frans Groot gooide daarna drie keer vier wijd op rij.

In de vijfde inning sloegen de Eindhovenaren drie punten over de plaat. PSV opende weer met een tweehonkslag van Bob Simonsen en na een fout van korte stop Ralph Milliard kwam ook Harm Wilms op het honk. Jan Willem Slijters sloeg een basehit en Reinier Abrahamsen blokte de bal in het verre veld niet goed, waardoor Simonson kon scoren (3-0) en op een honkslag van Roger Mendes kwamen nog eens Wilms en Slijters binnen: 5-0. Bij HCAW kwam Mayo Noerdlinger op de heuvel en via goed veldspel vielen drie nullen.

Afknabbelen

In de zesde slagbeurt werd het zelfs 6-0 door Fred van Gulik, vóór de bussumers iets van de achterstand konden afknabbelen. In de zevende inning kwam Reinier Abrahamsen na een fout op het honk en Ron van zuilichem hielp hem een basehit naar drie. Abrahamsen scoorde op een opofferingsslag in het verreveld van Jeffrey Cranston (6-1) en in de achtste slagbeurt werd tenslotte na runs van Clive Mendes en Peter Kwakernaak 6-3.

Werpcijfers HCAW: Frans Groot (4 inn. + 4 man): 4-6-5-3, Mayo Noerdlinger (4 inn.): 3-1-2-1: PSV: Robbert Mattson (9 inn.): 3-0-8-2.

Gisteren was het aan de uitslag van de derde wedstrijd tegen PSV niet te merken dat sommige HCAW'ers de individuele prestatie belangrijker vinden dan de teamgeest. Een aantal Bussumse spelers lijkt meer aandacht te hebben voor de cijfers in de statistieken dan de stand van HCAW op de ranglijst.

HCAW opende in de eerste inning met een enorme zwaai van Edsel Martis, die de bal na 101 meters het rechtsveld uitjoeg: 1-0. In de tweede slagbeurt kwam Peter Kwakernaak na een fout, een steal en een honkslag van Roland de Groot op het derde honk. De hit-and-run werd daarna goed uitgevoerd en Ron van Zuilichem bracht Kwakernaak over de plaat (2-0). Voor HCAW had er meer ingezeten, maar na twee nullen lieten de Bussumers twee man op de kussens achter.

Geen gevaar

Van PSV ging in de eerste drie innings geen enkel gevaar uit alleen de eerste slagman kwam na een stootslag op het honk. Pas in de vierde slagbeurt kregen de Eindhovenaren een puntje op het scorebord toen na een fout van korte stop Clive Mendes en twee maal vier wijd op rij alle honken vol liepen en er nog geen nullen waren gevallen.

HCAW redde zich echter goed uit deze penibele situatie. Eerst viel een opofferingsslag van Jan Willem Slijters nog te kort, maar op een klap van Edsel Römmer kwam daarna wel Ger Janssen thuis (2-: Vervolgens liepen de Bussumers definitief weg. Jeffrey Cranston sloeg de bal onder het hek in het linkerveld en kwam op het tweede honk, Edsel Martis kreeg vier wijd en beide schoven na een doorgeschoten bal een kussen op. Op een honkslag van Clive Mendes kwam Jeffrey Cranston over de plaat (3-1) en Mikio Aoki sloeg vervolgens twee punten (Edsel Maris en Clive Mendes) binnen: 5-1.

In de zevende inning sprokkelde PSV er nog een puntje bij. Na een tweehonkslag en een foutje van Mikio Aoki waren twee en drie bezet en op een honkslag van Fred van Gulik werd het tenslotte 5-2 door Elmer Hommer.

Werpcijfers HCAW: Nico Adam (9 inn.): 3-2-5-3; PSV: Robert Kock (4 1/3 inn. + 3 man): 2-2-6-1, Patrick Tensen (3 2/3 inn.): 1-0-2-0.

Stand in de hoofdklasse: Neptunus 22-39, Sparta 23-30, Pirates 23-29, Kinheim 22-24, Nicols 22-22, Quick 22-21, Spartaan 23-17, HCAW 22-15, PSV 23-12.