Van onze medewerker
dinsdag, 12 juni 1990

Bussumers zien Van Rijnbach vertrekken

HCAW verslaat in inhaalduel Pirates

Mecir is er heilig van overtuigd dat hij er weer bovenop komt. (Foto: ONBEKEND)
HILVERSUM - Mr. Cocker HCAW heeft schijnbaar baat bij inhaalwedstrijden. Gisteravond werd in Amsterdam de derde wedstrijd tegen Piraters met 7-10 gewonnen. Beide partijen wisten de ballen van de pitchers goed te raken en kwamen vaak op de honken, maar dit keer pakte het voor HCAW iets gunstiger uit. De vier homeruns werden broederlijk over beide teams verdeeld.

Door ziekte van Ron van Zuilichem zat Reinier Abrahamsen achter de plaat en wat al weken niet meer lukte, ging gisteravond eindelijk wel goed. Abrahamsen wist twee keer met een aangooi naar het tweede honk een loper uit te maken.

Toch kwam HCAW in de eerste inning met 3-0 achter. Sherwin Cijntje (vier wijd) scoorde op een onopfferingsslag van Hans van Renselaar en op een homerun van Wiesmar Ansjeliena kwamen twee punten binnen. In de derde inning was het de beurt aan HCAW. Na vier wijd en drie honkslagen op rij kwamen op een basehit van Edsel Martis twee runs over de plaat en na een klap van Clive Mendes langs het derde honk scoorde Ralph Milliard 3-3.

Pirates liet het er echter niet bij zitten en kwam in de vijfde slagbeurt weer op voorsprong. Met Frank Forcucci en Sherwin Cijntje op de honken sloeg Scott Khoury de bal over het hek: 6-3. HCAW gaf zich niet over en een slagbeurt later kwamen de Bussumers weer op gelijke hoogte. Op een tweehonkslag van Roland de Groot scoorde Mikio Aoki (6-4) en een foute aangooi van Rikkert Faneijte langs het eerste honk kostte Pirates twee punten (6-6). HCAW stoote in de zevende inning door en Clive Mendes nam met een homerun Edsel Martis mee over de thuisplaat (6-8).

In het gelijkmakende deel van deze inning kwam Casper van Rijnbach, die een contract tekende bij de New York Metz in de VS, op de heuvel en na een foute aangooi van Reinier Abrahamsen naar het eerste honk moest hij de Pirates het zevende punt toestaan.

In de achtste inning sloeg Reinier Abrahamsen de vierde homerun van het duel en maakte zijn foutje uit de vorige slagbeurt daarmee goed. Omdat Peter Kwakernaak na een honkslag reeds op de kussens stond kwamen de laatste twee punten voor de Bussumers binnen: 7-10. Daarna was de duisternis reden om het duel na acht innings te stoppen.

Werpcijcers HCAW: Mayo Noerdlinger (6 inn. + 2 man): 2-8-11-0, Casper van Rijnbach (2 inn.): 2-1-1-1; Pirates: Peter Callenbach (8 inn.): 6-2-11-1.