Van onze medewerker
maandag, 11 juni 1990

Pirates brengt HCAW zoveelste verlies toe

Bussumers blijven op voorlaatste plaats

HILVERSUM — Onder het toeziend oog van de tv-camera's van Veronique verloor Mr. Cocker HCAW gistermiddag de tweede wedstrijd in de reeks van drie tegen Pirates (3-7). Ook nu sloeg HCAW weer meer honkslagen dan de tegenstander en de Bussumse werpers Frans Groot (6 1/3 inning: 2-4-8-3) en Nico Adma (2 2/3 Inning: l-0-0-l) gooiden maar drie maal vier wijd, maar juist op die momenten (en de vier veldfoutjes) scoorden de Amsterdammers belangrijke punten.

Al in de eerste inning bouwde Pirates een 0-3-voorsprong op. Na vier wijd, een wilde worp en een gestolen honk bereikte Rikkert Faneijte het derde honk en werd door Scott Khoury binnengeslagen (0-1). Na basehits van Frank Foroucci en Peter Boon liepen de volgende twee punten over de plaat. Pirates kreeg daarna nog alle drie honken bezet, maar na negen slagmannen viel de derde nul en lieten de Amsterdammers drie lopers op de honken achter.

In de derde slagbeurt bouwden de gasten hun voorsprong verder uit. Ronald Stoovelaar, die de hele wedstrijd drie keer vier wijd en geraakt werper kreeg, kwam op het honk en Frank Forcucci hielp hem met een honkslag verder. De bal werd vervolgens slecht door Reinier Abrahamsen verwerkt en zijn aangooi naar het derde honk belandde tegen het hek, waardoor Ronald Stoovelaar door kan gaan naar de thuisplaat (0-4). Forcucci kwam uiteraard op het tweede honk en stal het derde om op een honkslag van Peter Boon 0-5 te scoren. In de vierde inning liet Pirates weer drie man op de honken achter en viel voor HCAW door Clive Mendes de eerste honkslag.

Ralley

Pas in de zesde slagbeurt lukte het de Bussumers een mooie ralley te slaan, vijf van de negen honkslagen voor HCAW vielen in deze slagbeurt. Met twee man uit raakten achtereenvolgens Edsel Martis, Clive Mendes, Mikio Aoki en Nelson Orman de bal voor een honkslag (1-5). Op een klap van Peter Kwakernaak maakte de derde honkman van Pirates een foutje waarop Clive Mendes het tweede punt aantekende en op HCAW's vijfde basehit door Reinier Abrahamsen werd het 3-5 door Mikio Aoki. Voor de Bussumse ploeg had er nog meer ingezeten, want ook HCAW liet na drie slag voor Roland de Groot drie man op de kussens achter.

In de zevende inning kwam Pirates op 3-6 toen Ronald Stoovelaar, die totaal drie punten scoorde, na vier wijd, een honksalg en een fout van Aoki over de plaat kwam. HCAW zette toen Adam op de heuvel en hij zorgde met zijn veld voor de volgende twee nullen. In het gelijkmakende deel kregen de gastheren na twee stoothonkslagen van Jeffrey Cranston en Ralph Milliard nog wel een scoringskansje, maar HCAW wist niet door te drukken en er vielen drie nullen op rij.

Tenslotte bepaalde weer Rikkert Faneyte de eindstand op 3-7 toen hij profiteerde van een foutje van Ralph Milliard.

Stand in de hoofdklasse: Neptunus 21-36; Sparta 21-28; Pirates 20-25; Kinheim 20-22; Nicols Quick 19-19; ADO 21-16; Spartaan 20-15; HCAW 18-11; PSV 18-8.