Van onze medewerker

HCAW heeft geen moeite met Twins

OOSTERHOUT
Met veel gemak hebben de honkballers van Mr. Cocker/HCAW gisteren in Oosterhout gewonnen van Gambro Twins. In een snelle wedstrijd van ongeveer twee uur werd het 3-9 in het voordeel van de Bussumers.

In de eerste inning nam HCAW al direct een voorsprong. Clive Mendes sloeg met een honkslag Joe Lewis over de thuisplaat (0-1). Deze voorsprong werd gedurende de rest van de wedstrijd gestaag uitgebouwd. In de tweede slagbeurt konden Sebastiaan Franke en Gino Arrindell op een tweehonkslag van Joe Lewis 0-3 scoren. Op een tweehonkslag van Glenn Romney zorgden Jeffrey Cranston en Clive Mendes vervolgens voor 0-5 en in de vierde inning liepen de Bussumers uit naar 0-6.

Terwijl de Bussumse slagploeg de punten rustig vergaarde, stond HCAW-pitcher Patrick de Lange soeverein te gooien. Hij werd echter na vijf innings van de heuvel gehaald door HCAW-coach Brian Farley. Deze wissel was zuiver van tactische aard. De Lange zijn krachten werden op deze manier gespaard, zodat hij waarschijnlijk aanstaande dinsdag in het duel met het Amsterdamse Expos al weer ingezet kan worden. Tegelijkertijd kon pitcher Jeroen Hubert wat meer wedstrijdritme opdoen. Pas in de zesde gelijkmakende slagbeurt kon Twins eindelijk iets terugdoen door 1-6 te laten aantekenen. HCAW zette daarna opnieuw aan. Roy Berrevoets en Romney maakten er in de achtste inning 1-8 van en in de negende slagbeurt kon HCAW de stand op 1-9 brengen. Nog even kreeg HCAW een plaagstootje te verwerken in de laatste gelijkmakende slagbeurt van Twins. Door onder andere een homerun wisten de Oosterhouters er nog 3-9 van te maken.

Door deze zege staat HCAW op een gedeelde tweede plaats samen met RCH. Morgen staat HCAW opnieuw tegenover het zwakke Twins. Daarna volgt er nog wel een lastig duel met Expos, maar dan staat er een dubbel tegen hekkensluiter PSV voor de deur. PSV heeft de eerste tien competitiewedstrijden dik verloren.

Werpcijfers:
HCAW: Patrick de Lange (5 inn.) 0-0-2-0; Jeroen Hubert (4 inn.) 1-3-7-0. Twins: 5-1-15-4.