Van onze medewerker

Knappe revanche HCAW op Pioniers

BUSSUM
Met een verdiende overwinning op Pioniers heeft Mr./Cocker HCAW zich gisteren knap gerevancheerd na de nederlaag op Koninginnedag. Met attractief honkbal in vooral het eerste deel van de wedstrijd wist HCAW Pioniers op eigen veld met 5-2 te verslaan.

HONKBAL

HCAW begon de wedstrijd aarzelend. Na wat geschutter in de Bussumse verdediging kon Pioniers op 0-1 komen. Aan slag zette HCAW al snel orde op zaken. De achterstand werd door onder andere honkslagen van Roy Berrevoets en Sebastiaan Franke in de tweede slagbeurt omgebogen in een 2-1-voorsprong. In de derde inning sloeg Berrevoets Jeffrey Cranston en Clive Mendes over de thuisplaat (4-1). Glenn Romney kon het vijfde punt scoren op een tweehonkslag van Jurjan Koenen in de vijfde inning.

HCAW had in deze fase de partij definitief naar zich toe kunnen trekken, maar wist de vele scoringskansen niet te benutten. Maar liefst zeven man bleef achter op de honken. De zege kwam echter niet in gevaar omdat een sterk werpende Patrick de Lange de slagploeg van Pioniers geen kansen gunde.

Werpcijfers HCAW: Patrick de Lange (acht innings) 2-1-7-4; Joe Lewis (1 inning) 1-0-0-0. Werpcijfers Pioniers: 4-6-9-1.