Van onze medewerker

Flitsende start van HCAW in Holland Series

HCAW-catcher Nick Fridsma blijft knap overeind op het moment dat Neptuniaan Johnny Balentina de thuisplaat probeert te bereiken. (Foto: Ton Kastermans)
Een betere start van de Holland Series hadden de honkballers van Mr. Cocker/HCAW zich gisteravond tegen het sterke Neptunus niet kunnen wensen. Binnen acht innings timmerden de Bussumers de bezoekers uit Rotterdam weg met 10-0.

HONKBAL

Alles klopte gisteren voor HCAW. Overvolle tribunes, een sfeervolle ambiance, een agressieve slagploeg en een foutloos spelend veld dat ook in de spaarzame moeilijke momenten van de partij zich uit de problemen kon werken.
Cruciaal in het duel was de eerste inning. Neptunus begon sterk nadat Johnny Balentina een keurige driehonkslag had neergelegd, maar verzuimde te scoren. In zijn overmoed stuurde de Rotterdamse coach Robert Eenhoorn Balentina door naar de thuisplaat, maar Balentina werd uitgetikt door HCAW-catcher Nick Fridsma.

De Bussumers kwamen nog beter uit de startblokken dan Neptunus. Lars Koehorst en Jefrrey Cranston sloegen beiden een honkslag en Clive Mendes kwam op de kussens na geraakt werper. Met drie honken bezet ramde vervolgens Roy Berrevoets de bal over de hekken: 4-0. Ook Gino Arrindell, Jurjan Koenen en Michael Duursma wisten de bal goed te raken waardoor de Bussumers uitliepen naar 6-0. De grandslam van Berrevoets betekende al vroeg in de partij de beslissing. ,,De toon van de wedstrijd was gezet en de druk was bij ons gelijk weg. We gingen hierna meer ontspannen spelen waardoor alles beter lukte", reageerde Berrevoets. Tegenover de uithaal van Berrevoets en de sterke openingsinning van de Bussumers stond het feit, dat Neptunus het lange tijd liet afweten. De Bussumers zelf zetten na een korte adempauze van twee innings opnieuw aan en sloegen zich naar 7-0 na honkslagen van Glenn Romney en Lars Koehorst. In de zesde slagbeurt knuppelden Cranston, Mendes en Arrindell de bal het veld in en hiermee kwam de Bussumse
ploeg op een 9-0-voorsprong.

Neptunus begon toen iets op te krabbelen. Zowel in de zevende als achtste inning liepen de Rotterdammers de honken vol. Maar in beide gevallen deed de Bussumse verdediging er een schepje bovenop zodat Neptunus niet tot scoren kon komen. Eerst zorgde derdehonkman Jurjan Koenen met een fraai dubbelspel in de zevende slagbeurt voor de redding, even later kwam HCAW de achtste inning zonder kleerscheuren door toen pitcher Jurriaan Lobbezoo twee keer drie slag wist te gooien.

In de gelijkmakende achtste inning openden Koehorst en Cranston beiden met een honkslag. Vervolgens was het slotakkoord voor uitblinker aan slag Berrevoets. Op een knappe opofferingsslag van hem in het midveld kon Koehorst het tiende punt maken zodat de wedstrijd erop zat.
Uiteraard was Berrevoets zeer tevreden met de overtuigende overwinning. Ondanks deze flitsende start van HCAW is er nog weinig te zeggen over het vervolg van de Holland Series. Het moreel van Neptunus zal weliswaar zijn gebroken, maar vandaag zijn er weer nieuwe kansen als de Rotterdammers hun beste werper Rob Cordemans op de heuvel zullen zetten. Berrevoets treedt vandaag in ieder geval met een goed gevoel de partij tegemoet. ,,Het vertrouwen is er bij ons en Neptunus moet nu presteren, dus ligt de druk bij hen". Werpcijfers: HCAW: Jurriaan Lobbezoo: (8 innings) 7-7-3-O. Neptunus 2-1-16-2.