Van onze medewerker

HCAW zet Kinheim al vlot onder druk

BUSSUM
De eerste ontmoeting in de play-offs tussen Mr.Cocker/ HCAW en Kinheim is gisteravond geƫindigd in 4-1 in het voordeel van de Bussumers.
HCAW begon sterk en overrompelde Kinheim door in twee innings vlug uit te lopen naar 3-0. Dit mede dankzij een homerun van Jurjan Koenen. Kinheim kon geen vuist maken en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Dit kwam vooral doordat HCAW-pitcher Jurriaan Lobbezoo de Haarlemse slagploeg volledig onder controle had. Alleen in de vierde inning deed Kinheim aanvallend van zich spreken en konden de Haarlemmers een puntje scoren: 3-1. Maar dit was slechts te wijten aan een slordigheid in de Bussumse verdediging.

In de vijfde inning leek het er op dat HCAW uit ging lopen naar een ruimere voorsprong. Helaas voor de Bussu-mers gooide de scheidsrechter roet in het eten. Glenn Romney, die na een knappe honkslag op de kussens was gekomen, kon richting thuisplaat snellen nadat Lars Koehorst de bal tegen het hek had gemept. Met een knappe sliding gleed Romney onder de Kinheim-catcher door, maar de arbiter oordeelde anders en gaf Romney uit. Hierna zorgde Clive Mendes op een klap van Roy Berrevoets wel voor het vierde punt.

Vandaag treft HCAW Kinheim voor het tweede duel van de play-offs in het Haarlemse Pim-Mulierstadion. De derde partij staat voor morgen op het programma in Bussum, aanvang 14.00 uur. Werpcijfers HCAW: Jurriaan Lobbezoo (9 innings) 8-2-2-1. Kinheim: 1-6-7-1.