donderdag, 31 juli 1980

ATTRACTIEF SPEL ORANJE

Alfio Troeman (midden) komt net op tijd binnen op het eerste honk, voordat honkman Steve Matthew hem uit kan tikken. (Foto: Algemeen Nederlands Persburo)
HAARLEM — In een met ongeveer vijfhonderd toeschouwers redelijk gevuld Pim Mulier-stadion in Haarlem speelde het Nederlandse honkbalteam gisteravond een oefenwedstrijd tegen de American All Stars, een team bestaande uit in Nederland honkballende Amerikanen. Na een attractief duel, dat bij tijd en wijle goed en spectaculair honkbal te zien gaf, deelden beide ploegen de punten: 5-5 in negen innings.

Coach Hamilton Richardson gebruikte in deze wedstrijd maar liefst twintig spelers, waaronder vier pitchers: Volkerijk, Haage, Angela en Hijzeledoorn. Samen kwamen zij tot de cijfers 6-8-10-2. Op het werpen van McGinnes, Robson, Killanovski (pitcher van tweedeklasser Pirates) en Donavan kwam het Nederlandse team tot elf honkslagen, waarvan Richie Daal, Harm Horeman en Alfio Truman er ieder twee voor hun rekening namen. Overigens speelden alleen Horeman, Van Heijningen en Eigendaal de gehele wedstrijd uit.

In de tweede inning kwamen de Amerikanen door Louis Schultz op een 1-0-voorsprong, een inning later was het de beurt aan Nederland. Achtereenvolgens Van der Berg. Truman en Horeman passeerden de thuisplaat, vooral na slagwerk van Horeman en de uitblinkende bij vlagen subliem spelende korte stop Richie Daal. Weer een slagbeurt later bracht tweede honkman Van der Berg de stand op 4-1.

Steve Matthew wist in de vijfde inning het tweede punt voor de All Stars te scoren. Een inning daarna maakte de voor Marcel Joost ingevallen Stuart er 5-2 van, waarna in de zevende (Westmoreland en MacDonald) en achtste inning (Sullivan) de stand in evenwicht bracht. Verlengd werd er niet.