Van onze medewerker

Giants laat Hilversum kansloos

Pitchers HCAW 2 stellen teleur bij koploper Tridents: 16-6

HILVERSUM - Eersteklasser ASC Hilversum heeft gisteren verloren van het hooggeklasseerde Giants: 6-1. De thuispboeg verwerkte de Hengelose honkslagen te nonchalant en toonde vooral te weinig slagkracht. Alleen Jeffrey Hollak hield met een moyenne van 0,750 de eer van de gastheren hoog. De drie Hilversumse pitchers kregen in totaal vijftien honkslagen tegen.

HONKBAL

In de eerste inning bezorgde een rally de gasten al een 0-1 voorsprong. Een slagbeurt later konden Hollak en Daniel Zijderveld met twee fraaie vangballen een 0-2-achterstand niet voorkomen. Tijdens de derde inning liet Giants door een vrije loop, een tweehonkslag, een veldfout en een hit 0-3 aantekenen. In de eerste helft van de vierde inning leverden twee veldfouten, opnieuw een tweehonkslag en een actie van een Hengelose slagman die zelf uitging drie punten voor de bezoekende formatie op: 0-6.
Tijdens de gelijkmakende beurt resulteerde een stootslag van Zijderveld in een run van Hollak. Vervolgens maakte Mien Henriquez dankzij een Twentse veldfout 2-6. In de vijfde inning verkleinde Hilversum dankzij vier tikken, een opofferingsslag en een fout van de vijandelijke catcher het verschil tot 5-6. De hits waren van Van Wessel, Hollak en Henriquez. De opofferingsslag kwam op naam van specialist Zijderveld. In de zesde slagbeurt kwam Giants via eenmaal velderskeuze, een veldfout en een klap op 5-7. Daarna sloeg de 53-jarige routinier Henriquez in de zevende inning met een daverende uithaal in het midfield Hollak binnen: 6-7. In de voorlaatste slagbeurt bepaalde Giants aan de hand van twee honkslagen en een veldfout de tussenstand op 6-10. Dc negende episode werd de ondergang van Hilversum. Giants verzilverde onder meer vijf honkslagen. Daarmee voerde de titelkandidaat de score op naar 6-17.

Werpcijfers:Hilversum: Tim van Wessel (3): 3-0-8-5, Alwin Karel (4,5): 2-0-5-2, Daan de Cippelaar (1,5): 1-2-2-0.
Giants: Totaal: 7-0-9-5.

HCAW 2

De lijstaanvoerder in de landelijke eerste klasse, Tridents, was met 16-6 veel te sterk voor de grillige subtopper HCAW 2. De thuisploeg bezette met behulp van onder meer elf honkslagen en tien vrije lopen liefst 24 keer de honken. Vooral het tegenvallende optreden van de Bussumse pitchers Eric Calis en Jasper Bronner riep vraagtekens op bij de meegereisde HCAW-aanhang.
In de eerste helft van de tweede inning haalden de bezoekers met twee runs rendement uit honkslagen van Yuri de Smet, Jody Duister en Jose Baez. Hoogtepunt vormde de driehonkslag van Duister. Tijdens de gelijkmakende beurt keerden de kansen. Tridents boog de achterstand via tweemaal geraakt werpen, maar liefst vier vrije lopen en twee hits om in een 6-2-voorsprong. In de derde inning kwam HCAW dankzij een velderskeuze voor Joost Calis terug tot 6-3. De infielder belandde door een veldfout op het eerste honk, stal daarna het tweede honk en werd verder naar het derde kussentje in stelling gebracht door Harold Hulegien. Een slagbeurt daarna breidde Tridents met vier honkslagen, twee vrije lopen, tweemaal geraakt werpen en eenmaal velderskeuze de voorsprong uit naar 11-3.
In de eerste helft van de vijfde inning sloeg De Smet allereerst Calis binnen: 11-4. En de op het derde honk belande Marcel Schuts zorgde na een vrije loop voor Maarten de Wilde zelfs nog voor 11-5. Maar Tridents reageerde in de gelijkmakende beurt bijna direct. Twee Zuid-Hollandse klappen en een veldfout zorgden voor twee punten: 13-5.
Tijdens de zesde inning werd het zelfs 14-5. Vervolgens scoorde Jerka Bliek in de achtste peniode nog 14-6, waarna de koploper via drie tikken en twee Gooise veldfouten de eindstand op 16-6 bepaalde.

Werpcijfers: DOOR/Tridents: Totaal 4-4-10-1. HCAW 2: Eric Calis (1 2/3): 1-4-1-0, Jasper Bronner (6 2/3): 6-6-10-4.