dinsdag, 22 juni 1976

ORWO/HCAW: weer nederlaag

In aantrekkelijke wedstrijd tegen Sparta

BUSSUM — Twijfelachtig moment tijdens de wedstrijd ORWO/HCAW—Sparta: uit of in? (Foto: Fotostudio Vonk)
BUSSUM — In een voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd met goed slagwerk, zowel ORWO/HCAW als Sparta negen honkslagen, goed veldwerk en pitcherswerk, heeft ORWO/HCAW zaterdagmiddag toch weer een nederlaag, zij het een kleine van 4—3 tegen Sparta moeten incasseren. Het is jammer voor de Bussumse formatie die toch regelmatig goede wedstrijden speelt, maar steeds de tegenstander met de punten er vandoor ziet gaan.

Sparta nam in zijn openingsslagbeurt gelijk een voorsprong. Nadat zijn broer Ed was uitgemaakt, plaatste Harry v/d Berg een gave 2-honkslag. Alvio Troeman die zelf uitging bracht hem naar het 3e honk, waarna Hamiilton Richardspn aan slag kwam. Na maar liefst vier foutslagen plaatste hij toch een honkslag, waarop Harry v/d Berg 1—0 kon laten aantekenen. Henk Daniels werd hierna voor de 3e nul op 3-slag uitgemaakt. ORWO/HCAW ging hierna zelf in de aanval. Arnold Smith ging weliswaar als openings-slagman uit, maar zowel Alfred de Leeuw als Wim Hageman volgden met een honkslag.

Wim Hageman werd hierna tussen het 1e en 2-e honk ingesloten, maar wist weer veilig het 1e honk te beiken, waarop Alfred de Leeuw ondertussen het 3e honk had bereikt. Jos Kervers met 3-slag en Andre Boddendijk met een vangbal werden echter uitgemaakt. In de 2e inning opende Johnnie Jonkers voor Sparta met een honkslag. Op een tik van Bautisme, die werkelijk op schitterende wijze door korte stop Arnold Smith werd uitgemaakt, bereikte hij het 2e honk. Koos v/d Mark en John van Westerenen werden echter op simpele wijze door pitcher Ade Fijth met 3-slag aan de kant gezet. In de 2e slagbeurt voor ORWO/HCAW sloeg Gerrit de Ruiter een zeer mooie 2-honkslag in het linksveld, maar ook hier kwam weer geen punt uit.

In de 4e inning kon Sparta weer verder uitlopen tot 2—0. Henk Daniëls en Johnnie Jonkers verschenen op de honken met 4-wijd. Bautisma legde een stootslag neer, maar Andre Boddendijk pakte op fraaie wijze de nul op het 3e honk. Hoewel Koos v/d Mark hierna voor de 2e nul werd uitgevangen kon Johnnie Jonkers voor Sparta toch scoren op een honkslag van John van Westrenen.

In de 5e slagbeurt kon Sparta zelfs uitlopen tot 3—0. Alvio Troeman die had geopend met een 3-honkslag kon scoren op een tik van Hamilton Richardson. In de gelijkmakende slagbeurt kon ORWO/HCAW dan toch eindelijk zijn verdiende tegenpunt laten aantekenen. Alfred de Leeuw kon scoren op een fout verwerkte tik van Andre Boddendijk, waarmee meteen weer alle honken volliepen. Ade Fijth werd echter voor de 3e nul met 3-slag aan de kant gezet. In de 7e inning opende Ed v/d Berg voor Sparta met een 2-honkslag. Zowel Harry v/d Berg als Alvio Troeman werden hierna uitgemaakt actie 1 naar 3, maar met een gave 2-honkslag sloeg opnieuw Hamilton Richardson een punt voor Sparta binnen, waarmee Sparta was uitgelopen tot 4—1.

Slotoffensief

In de laatste 3 innings probeerde ORWO/HCAW nog een slotoffensief in te zetten. In de 7e slagbeurt bleef het echter bij een honkslag van Jos Kervers. In de 8e slagbeurt opende Ade Fijth met een honkslag, maar sloeg Peter v/d Ster in een dubbelspel, maar in de 9e slagbeurt met al 2 nullen vielen er toch nog punten voor ORWO/HCAW. Alfred de Leeuw sloeg een honkslag en werd over de thuisplaat gebracht door Wim Hageman met een 3-honkslag. Wim Hageman kon 4—3 scoren op een foutief verwerkte tik van Jos Kervers en het publiek begon er weer in te geloven. Het mocht echter weer niet zo zijn. Met 3-slag zette John van Westrenen Andre Boddendijk aan de kant en besliste hiermee de wedstrijd.

Werpcijfers
ORWO/HCAW (Ade Fijth) 4-3-9 en 1 fout. Sparta (John van Westrenen) 4-2-9 en 4 fouten.