dinsdag, 19 september 1972

ORWO HCAW bijna zeker van vijfde plaats

Ad Smith op weg naar de thuisplaat op weg naar het eerste punt in de wedstrijd ORWO HCAW - Storks (Foto: Goois Nieuwsblad)
BUSSUM/DEN HAAG — De plaatsingswedstrijden in de hoofdklasse honkbal schijnt niemand serieus te nemen, ook de honkbal-bond niet. De verenigingen hebben de grootste moeite een negental bijeen te brengen. Zo ook ORWO HCAW dat zondag tegen Storks slechts over negen man kon beschikken. De tiende man, Wim Hageman, speelde met het Nederlands honkbalteam een wed-strijd in België.

Zaterdag heeft er in de honkbalvallei in Bussum lange tijd onzekerheid bestaan over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd ORWO HCAW-Storks. Er gingen geruchten dat de radio had meegedeeld dat alle honkbal wedstrijden waren afgelast. Toch werd er gespeeld in de honkbalvallei en nog wel twaalf innings en toen was er nog geen beslissing gevallen (l—1). ORWO HCAW had voor deze gelegenheid de jeugdige werper René Boin op de heuvel gezet en deze bracht het er zeer goed af. Hij kreeg slechts vier honkslagen tegen en indien zijn veld iets geconcentreerder had gespeeld waren het er nog minder geweest. Zijn cijfers waren 5—6—4—3.

Zondag trok ORWO HCAW naar Den Haag met Rob Hoffmann op het eerste honk en Rob Filipiak als catcher. Pitcher Jan de Graaf startte wat ongeconcentreerd, maar toen hij eenmaal in de wedstrijdsfeer was, had hij niet veel moeite met de slagploeg van de Hagenaars. ORWO HCAW won het duel zeer gemakkelijk met 10-3. De werpcijfers van Jan de Graaf waren 9—5—5—3.

In de honkbalbond is van alles mogelijk. Weken lang leefde men bij ORWO HCAW in de veronderstelling dat het tweede team naar de reserve tweede klasse was gedegradeerd, maar nu kwam er bericht dat het reserveteam nog met UVV 2 moet uitmaken wie het volgende seizoen in de reserve eerste klasse uitkomt. Zondag wordt de eerste wedstrijd reeds gespeeld. Waar dat is? Dat is nog een vraag voor de betrokken verenigingen.