vrijdag, 19 mei 1972

Honkbal en damesvoetbal:mager sportprogramma voor de Pinksterdagen

De bezoekers van de honkbalwedstrijden van OVVO en Ajax in Amsterdam profiteren bij elke ontmoeting van het elektronische scorebord, dat de stand nauwkeurig bijhoudt. Ook HCAW krijgt binnenkort een soortgelijk bor, waarmee de toeschouwers ten zeerste gediend zullen zijn. Op de foto het scorebord in het Amsterdamse honkbalstadion. (Foto: Goois Nieuwsblad)
BUSSUM — Toernooien en nog eens toernooien. De clubbladen staan er vol van. Een groot aantal verenigingen neemt deel aan sportevenementen elders. Er is zelfs een groep Olympianen die gaat deelnemen aan een volleybaltoernooi in Limmen. In Bussum had ook een volleybaltoernooi gehouden zullen worden, maar men heeft besloten de pogingen te staken. Er waren onvoldoende inschrijvingen binnengekomen bij de volleybalafdeling van V en S, die heeft geprobeerd Bussum tweede Pinksterdag meer volleybal minded te maken. Al met al in Gooi-Noord dus rustige feestdagen met als hoofdschotel: honkbal.

Het eerste negental van HCAW heeft het afgelopen zondag tegen Ajax niet kunnen bolwerken. Een in meer dan één opzicht interessante wedstrijd. De Bussumers vochten goed terug na een in de eerste innings opgelopen achterstand, maar ze hadden toch niet voldoende kracht om het in de laatste fase nog te „maken". Het ziet er na een handjevol wedstrijden naar uit, dat HCAW het moeilijk krijgt in de hoofdklasse. Bij vlagen wordt er uitstekend gespeeld, maar een hele wedstrijd in hetzelfde tempo afwerken, schijnt te veel gevraagd te zijn. En toch leidde Boddendijk zondag de verdediging op veelbelovende wijze.

Tegen Storks

Voor het komend weekeinde staat een dubbel tegen Storks op het programma. De Hagenaars gaan op dit ogenblik aan kop na de verrassende uitslagen, van het afgelopen weekeinde. Toch moet HCAW een goed figuur kunnen slaan. Zaterdagmiddag om half drie wordt Storks in de Bussumse Honkbalvallei ontvangen. Op tweede Pinksterdag is om half drie de return in Den Haag in het honkbalstadion Escamp III. Voor wie het wil weten: de bus vertrekt om half elf van de Honkbalvallei.

Het tweede team van HCAW ontmoet op eerste Pinksterdag om elf uur in de Bussumse Honkbalvallei het reserveteam van Eurostars. Er is op honkbalgebied meer te beleven. Zaterdagmiddag om twee uur in het sportpark Wolfskamer te Huizen de wedstrijd Zuidvogels tegen Achilles. Het Naardense Chefana, dat hoge ogen gooit in de eerste klasse van het rayon midden-Nederland, gaat tweede Pinksterdag op bezoek bij Donar. Aanvang elf uur. Op hetzelfde moment speelt HCAW 3, uitkomend in dezelfde klasse als Chefana en Zuivogels. thuis tegen Utrecht Hitters.

In de tweede klasse tweede Pinksterdag een uitwedstrijd voor HCAW 4 tegen SEC 2. Aanvang twee uur.

Softba11

Het is er dan toch van gekomen: HCAW heeft een heren-softball-afdeling. Op woensdagavonden wordt er getraind en op 7 juni beginnen de heren al aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen UVV. In het team komen o.m. uit Theo Boeyen, Rob van der Gaast, Nico van Leeuwen, Pieter Luteyn, Jan Nagtegaal, Leo Nagtegaal, Fred Remmers, Cor van Ruitenbeek, Anco de Smet en Hen Wessels. Inmiddels softballen de dames onverstoorbaar verder. Het eerste team komt zaterdag in het veld tegen HBC. Het is een uitwedstrijd, die om zes uur begint. Dinsdag om zeven uur 's avonds in de Honkbalvallei HCAW 2 tegen Actif l en donderdag 25 mei om zeven uur het derde thuis tegen Quick 3.

Waterpolo

Ook in de waterpolocompetitie is het rustig tijdens de Pinksterdagen. In de hoofdklasse komen de Naarden-dames pas woensdag 24 mei in het water en wel uit tegen De Robben/HZC. Aanvang half acht. De heren van 't Gooi spelen vrijdag 26 mei om kwart voor negen uit tegen EZPC.

Voetbal

Het toernooi van De Vesting om de Naarden-Cup was gisteravond aan de tweede ronde toe. Daarover méér elders op de sportpagina. Dinsdagavond 23 mei (onmiddellijk na Pinkster dus) wordt de laatste ronde gespeeld: De Vesting tegen het militair elftal en Ministerpark tegen Chefana. Om negen uur zal wethouder C. de Groot de prijzen uitreiken.

Volgens het officiële programma van de KNVB, afdeling Utrecht, is er op tweede Pinksterdag om twaalf uur een dames- voetbalwedstrijd tussen De Vesting l en De Vesting 2.